Відбулась відкрита лекція “Академічна доброчесність у вищій освіті”

У читальному залі бібліотеки Львівського університету бізнесу та права та дистанційно у додатку Zoom 07 грудня 2021 р. відбулась відкрита лекція “Академічна доброчесність у вищій освіті”. Лектор – Богдан Кошовий, PhD, завідувач науково-видавничого відділу, редактор наукових журналів Наукові записки Львівського університету бізнесу та права, Global Prosperity, Law, Business and Sustainability Herald (Czech Republic), сертифікований рецензент Web Of Science Academy. У лекції очно та у режимі відеоконференції взяли участь студенти, представники усіх факультетів та освітніх і наукових підрозділів університету, а також запрошені учасники з Управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції у Львівській області, European Institute of Further Education (Словацька республіка), Національного університету “Львівська політехніка”, Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного,  Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу, Východoeurópska agetúra pre rozvoj n.o. (Словацька республіка), ГО “Європейський діалог”, ГО “Прості питання”.

Протягом лекції були розглянуті такі питання:

  • зміст поняття “академічна доброчесність” – етико-філософський, правовий, емпіричний підходи;

  • мета академічної доброчесності – довіра до науки;

  • різновиди, класифікація і приклади порушення академічної доброчесності;

  • відповідальність за порушення академічної доброчесності – моральна, дисциплінарна, юридична;

  • емпіричні кейси “соціальна модель плагіату”, “причини і наслідки списування у освітньому процесі”, “способи дотримання академічної доброчесності”.

Дякуємо за організаційну підтримку першому проректору Семчук Ж.В., завідувачу відділу акредитації та ліцензування Кайдрович Х.І. і завідувачу навчально-методичного відділу Мариняк Н. М., а також дякуємо усім, хто долучився до проведення заходу.

Презентація

зображення_viber_2021-12-07_12-07-19-655зображення_viber_2021-12-07_12-07-19-403зображення_viber_2021-12-07_12-07-19-762зображення_viber_2021-12-07_12-07-19-903