ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА-2017

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА-2017

З 04 по 10 грудня 2017 року в Україні проходив Всеукраїнський тиждень права. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 р. № 579-р, у межах Тижня права заплановано, зокрема, проведення у навчальних закладах заходів на тему «Права людини» – лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри та змагання. Ці заходи мають на меті підвищити рівень правової культури молоді, а також сприяти поінформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

У рамках Всеукраїнського тижня права, 06 грудня у Львівському університеті бізнесу та права відбулося урочисте вручення Сертифікатів про проходження навчально-наукових курсів за тематикою «Юридична відповідальність підприємства за корупційні правопорушення та правопорушення, пов`язані з корупцією», що були реалізовані ГО «Україно-Словацький центр співпраці» за фінансової підтримки Львівської обласної державної адміністрації. Слухачами цих курсів стало більше 50 учасників різної вікової категорії, що свідчить про актуальність обраної тематики та готовність сучасного українського суспільства аналізувати стан корупції в Україні та шукати шляхи для її подолання.

Зазначимо, відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

1WP_20171206_12_25_23_Pro