Академічний вплив ООН (UNAI) – Львівський університет бізнесу та права

United Nations Academic Impact (UNAI) – Lviv university of business and law

Академічний вплив ООН (UNAI) – Львівський університет бізнесу та права

                                                1      

Academic Impact Організації Об’єднаних Націй (UNAI), є Організація Об’єднаних Націй ініціатива щодо приведення у відповідність установ вищої освіти, науки і досліджень з Організацією Об’єднаних Націй і один з одним.

UNAI має на меті підтримати реалізацію Цілей сталого розвитку  (інформація про UNAI:   https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Academic_Impact), орієнтуючись на взаємний зв’язок між освітою та сталим розвитком.

В Україні налічується 282 заклади вищої освіти (університети, академії та інститути), з них 28 увійшли за рівнем якості в список Організації Об’єднаних Націй ініціатива. А саме з тих 28 Львівський університет бізнесу та права займає одне із чільних місць серед закладів вищої освіти України. Для прикладу

з Польщі увійшли в список ініціатива всього 6 закладів вищої освіти, а з Словенії – 2 (список університетів на травень 2020: https://academicimpact.un.org/sites/academicimpact.un.org/files/UNAI%20MEMBERS%20LIST%20MAY%202020.pdf).).

Установи-учасниці виявлять свою підтримку одному з 10 принципів UNAI, проводячи одну діяльність на рік, яка відчутно підтримує та сприяє реалізації цих принципів. Приклади включають лекції, публікації, онлайн-заходи та особливо події, що сприяють міжкультурному діалогу та міжнародному обміну ідеями. UNAI створив різні канали зв’язку. Для того, щоб налагодити контакт та активізувати діалог з науковими колами у всьому світі, UNAI використовує соціальні медіа , такі як Facebook  та Twitter .

     UNAI пропонує платформу для спільної роботи, де члени можуть вчитися один у одного та вдосконалювати свої навички та інструменти.

UNAI надає інформацію про діяльність ООН та надає рекомендації щодо того, як студенти, професори та дослідники можуть застосовувати свої знання до роботи ООН та змінювати свої класи, громади та кампуси.

UNAI використовує низку інструментів для спілкування зі своїми членами, починаючи від соціальних медіа, включаючи тусовки Google, ратуші Twitter та інтерв’ю Facebook Live, вебінари, подкасти, публікації досліджень, звіти та статті про сфери досліджень, які можуть сприяти досягненню SDG, інформаційні бюлетені та події, такі як панельні дискусії, конференції, семінари, показ фільмів та брифінги.