Лекція для студентів на тему: «Особливості та проблеми діяльності прокуратури в Україні»

Лекція для студентів на тему: «Особливості та проблеми діяльності прокуратури в Україні»

20.02.2018 року у приміщенні Львівського університету бізнесу та права відбулася лекція для студентів юридичного факультету на тему: «Особливості та проблеми діяльності прокуратури в Україні».

До нас завітав Данило Антощак, прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення прокуратури Львівської області. Прокурор дуже цікаво і доступно розповів про такі аспекти прокурорської діяльності як підтримання публічного (державного) обвинувачення в суді, особливості здійснення нагляду за проведенням досудового розслідування, роль прокурора на стадії судового розгляду тощо. Важлива увага була присвячена як теоретичним, так і практичним особливостям застосування Кримінального процесуального кодексу України.

4

Окремо прокурор закцентував увагу на проблематиці законодавчого регулювання та умовах реалізації норм права на практиці, а також визначив перспективи  удосконалення діяльності прокуратури в Україні.

Особливо цікаво було послухати про ситуації з практики, а також дізнатись думку п. Данила щодо можливості прокурора відмовитися від підтримання обвинувачення в суді: яка природа цього явища, це право чи обов’язок прокурора.

Висловлюємо подяку прокуратурі Львівської області та особисто пану Данилу за надану студентам можливість  дізнатися багато цікавої і корисної інформації, а також за співпрацю з метою розширення правової культури та правової свідомості серед молодого покоління.

2