Сьогодні відбувся круглий стіл на тему: “Міжнародні зв’язки та співпраця України і Словаччини в умовах євроінтеграції”.

Сьогодні відбувся круглий стіл на тему: “Міжнародні зв’язки та співпраця України і Словаччини в умовах євроінтеграції”.

У період з 05.02.2018 по 12.02.2018 року в Україні перебували студенти зі Словаччини, які приїхали з навчальним візитом до Львівського університету бізнесу та права. В рамках візиту проводилися консультації студентів зі Словаччини, які навчаються у нашому університеті, організовувалися круглі столи, а також найбільш активні з них виступали з гарними доповідями. Варто відзначити таких студентів як Петер Вашек, Деніса Молдова та Віраг Даніель, які під керівництвом професора Йозефа Затька, президента Європейського інституту безперервної освіти, а також з допомогою наших викладачів на високому рівні підготувалися та доповіли про актуальні проблеми співпраці України та Словаччини, а саме у сфері розвитку культури, освіти та науки в умовах євроінтеграції України.

12Зокрема, сьогодні відбувся круглий стіл на тему: “Міжнародні зв’язки та співпраця України і Словаччини в умовах євроінтеграції”.

Окрему подяку слід висловити професору пану Йозефу Затьку, який спільно з професором Ларисою Анатоліївною Янковською заснували ГО «Україно-Словацький центр співпраці» та активно співпрацює з Львівським університетом бізнесу та права для розширення міжнародних зв’язків у сферах культури, освіти на науки з метою швидкої  інтеграції України в Європейський простір.

7

Крім того, обговорювалися умови проведення спільної міжнародної науково-практичної конференції за назвою «Безпека, екстремізм, тероризм», яка відбувається щороку у травні. Учасниками зазначеної конференції зазвичай виступають, крім українців та словаків, також поляки – представники Університету громадської та Індивідуальної безпеки «АПЕЙРОН» (Краків, Польща) під керівництвом професора Юліуша Півоварского, а також чехи – представники Університету фінансів та управління (Прага, Чеська республіка) під керівництвом професора Віктора Поради.

435